Ropogós csirkeszárny sütőben – Eláruljuk a titkot!

ropogos-csirkeszarny-sutoben

Ki ne szeretné a ropogósra sült, szaftos csirkeszárnyakat? Akár vendégség van, akár csak egy finom vacsorát varázsolnánk az asztalra, a csirkeszárny tökéletes választás. De hogyan érhetjük el a tökéletes ropogós külsőt és a szaftos belsőt? Ebben a cikkben eláruljuk a titkát a ropogós csirkeszárny sütőben való elkészítésének!

Ropogós csirkeszárny sütőben – A titok

A ropogós csirkeszárny sütőben sütésének titka a szódabikarbóna. A szódabikarbóna lúgos kémhatása segít lebontani a hús felszínén lévő fehérjéket, aminek eredményeként ropogósabb kéreg alakul ki. Ezen kívül a szódabikarbóna segít megőrizni a hús nedvességtartalmát is, így a szárnyak belül szaftosak maradnak.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál pirospaprika
  • ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  2. A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk le papírtörlővel.
  3. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a szódabikarbónát.
  4. Forgassuk be a csirkeszárnyakat a fűszeres keverékbe, hogy mindenhol beborítsa őket.
  5. Helyezzük a csirkeszárnyakat egy tepsire sütőpapírra.
  6. Süssük 40-45 percig, amíg a szárnyak aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  7. Tálalás előtt pihentessük 5 percig.

Tippek

ropogos-csirkeszarny-sutoben
Ropogós csirkeszárny sütőben
  • A még ropogósabb külső érdekében sütés előtt 30 percre tegyük a csirkeszárnyakat a hűtőbe a szódabikarbónás pácban.
  • A fűszereket ízlés szerint variálhatjuk.
  • A csirkeszárnyakat tálalhatjuk öntettel, salátával, vagy köretként sült krumplival, rizzsel, vagy zöldségekkel.

Lezárás

A ropogós csirkeszárny sütőben sütésének titka a szódabikarbóna. Ezzel a trükkel tökéletesen ropogós és szaftos csirkeszárnyakat varázsolhatunk az asztalra, amivel lenyűgözhetjük családunkat és vendégeinket.

Gyakori kérdések

  • Mennyi ideig kell sütni a csirkeszárnyakat?

A csirkeszárnyakat 40-45 percig kell sütni 220°C-on. A sütési idő sütőnként eltérhet, ezért érdemes a szárnyakat a sütési idő vége felé ellenőrizni.

  • Mit tegyek, ha a csirkeszárnyak nem sülnek ropogósra?

Ha a csirkeszárnyak nem sülnek ropogósra, akkor valószínűleg nem volt elég szódabikarbóna a pácban. Legközelebb próbáljon meg egy kicsit több szódabikarbónát használni.

  • Milyen öntettel tálalhatom a csirkeszárnyakat?

A csirkeszárnyakat tálalhatjuk BBQ öntettel, mézes-mustáros öntettel, chillis öntettel, vagy joghurtos öntettel.

Ha szereted a hamburgert akkor ajánljuk, hogy készítsd el ezt is: A legjobb hamburger recept – Amilyet még soha nem ettél!