Ki ne szeretné a ropogósra sült, szaftos csirkeszárnyakat? Akár vendégség van, akár csak egy finom vacsorát varázsolnánk az asztalra, a csirkeszárny tökéletes választás. De hogyan érhetjük el a tökéletes ropogós külsőt és a szaftos belsőt? Ebben a cikkben eláruljuk a titkát a ropogós csirkeszárny sütőben való elkészítésének!
Ropogós csirkeszárny sütőben – A titok
A ropogós csirkeszárny sütőben sütésének titka a szódabikarbóna. A szódabikarbóna lúgos kémhatása segít lebontani a hús felszínén lévő fehérjéket, aminek eredményeként ropogósabb kéreg alakul ki. Ezen kívül a szódabikarbóna segít megőrizni a hús nedvességtartalmát is, így a szárnyak belül szaftosak maradnak.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- ½ teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál pirospaprika
- ½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk le papírtörlővel.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a szódabikarbónát.
- Forgassuk be a csirkeszárnyakat a fűszeres keverékbe, hogy mindenhol beborítsa őket.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat egy tepsire sütőpapírra.
- Süssük 40-45 percig, amíg a szárnyak aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
- Tálalás előtt pihentessük 5 percig.
Tippek
- A még ropogósabb külső érdekében sütés előtt 30 percre tegyük a csirkeszárnyakat a hűtőbe a szódabikarbónás pácban.
- A fűszereket ízlés szerint variálhatjuk.
- A csirkeszárnyakat tálalhatjuk öntettel, salátával, vagy köretként sült krumplival, rizzsel, vagy zöldségekkel.
Lezárás
A ropogós csirkeszárny sütőben sütésének titka a szódabikarbóna. Ezzel a trükkel tökéletesen ropogós és szaftos csirkeszárnyakat varázsolhatunk az asztalra, amivel lenyűgözhetjük családunkat és vendégeinket.
Gyakori kérdések
- Mennyi ideig kell sütni a csirkeszárnyakat?
A csirkeszárnyakat 40-45 percig kell sütni 220°C-on. A sütési idő sütőnként eltérhet, ezért érdemes a szárnyakat a sütési idő vége felé ellenőrizni.
- Mit tegyek, ha a csirkeszárnyak nem sülnek ropogósra?
Ha a csirkeszárnyak nem sülnek ropogósra, akkor valószínűleg nem volt elég szódabikarbóna a pácban. Legközelebb próbáljon meg egy kicsit több szódabikarbónát használni.
- Milyen öntettel tálalhatom a csirkeszárnyakat?
A csirkeszárnyakat tálalhatjuk BBQ öntettel, mézes-mustáros öntettel, chillis öntettel, vagy joghurtos öntettel.
Ha szereted a hamburgert akkor ajánljuk, hogy készítsd el ezt is: A legjobb hamburger recept – Amilyet még soha nem ettél!