Legjobb palacsinta recept nagymama módra – Ez a titkos hozzávaló

Legjobb-palacsinta-recept-nagymama

Legjobb palacsinta recept nagymama módra – Gyermekkori emlékek íze a tányéron

Bizonyára veled is megesett már, hogy hiába próbálkoztál, a palacsintáid sosem lettek olyan finomak, mint a nagymamád által készítettek. Van egy titkos összetevő, ami garantáltan megkülönbözteti a nagyi palacsintáját a többitől. De mi is lehet ez a titok? Íme a legjobb palacsinta recept nagymama módra:

A nagymama varázspálcája: a szeretet

A titkos összetevő nem más, mint a szeretet. A nagymamák odaadó gondoskodása, a konyhában töltött meghitt pillanatok és a finom illatok emléke fűszerezi meg a palacsintát. A gondosan kimért alapanyagok, a türelmes kevergetés és a forró serpenyőben sercegő tészta mind-mind hozzájárulnak a tökéletes ízélményhez.

Legjobb palacsinta recept nagymama módra:

Hozzávalók:

  • 2 bögre Nagyi titka finomliszt (250g)
  • 2 tojás (L-es méretű)
  • 1 ek porcukor (kb. 40g)
  • 1 csipet só
  • 350 ml tej (ha lehet házi tejjel)
  • 250 ml szódavíz
  • 1 dl étolaj

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben keverd össze a tojást és a cukrot.
  2. Keverd hozzá a lisztet és a sót.
  3. Fokozatosan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan keverd. Ne öntsd hozzá az összes tejet egyszerre, mert összecsomósodik a tészta!
  4. Keverd tovább a tésztát habverővel vagy botmixerrel.
  5. Add hozzá a szódavizet és 3-4 evőkanál olajat.
  6. Hagyd a tésztát 10-20 percig pihenni.
  7. Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon.
  8. Kenj a serpenyőbe egy kevés olajat (teflonos serpenyő esetén elhagyható).
  9. Önts a serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát, és forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen elterüljön.
  10. Süsd a palacsintát kb. 1-2 percig mindkét oldalon.
  11. Ismételd meg a sütést a maradék tésztával is.
Legjobb-palacsinta-recept-nagymama
Legjobb palacsinta recept nagymama módra

Tippek:

  • Ha a tészta ragadna, és nem tudnád könnyen átfordítani, akkor ne csak egy helyen nyúlj alája, hanem körbe a serpenyő szélén, hogy a kiszedő 3 cm mélyen legyen a tészta alatt.
  • Tálaláskor ízesítsd a palacsintát lekvárral, mézzel, csokoládé öntettel, dióval, mandulával, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy ízlésed szerint.

Összegzés:

A nagyi palacsinta receptje nem csak ízletes, de tele van szeretettel és emlékekkel. A titkos összetevő a gondoskodás, a türelem és a finom illatok emléke. Próbáld ki te is a receptet, és hidd el, te is megízleled a gyerekkor varázsát!

A világ egyik legfinomabb hamburger receptje: Legjobb hamburger recept – Amilyet még soha nem ettél!

Gyakran ismételt kérdések – Legjobb palacsinta recept nagymama módra

Miért fontos pihentetni a palacsintatésztát?

A pihentetés során a lisztben lévő glutén megdagad, így a palacsinta puhább és rugalmasabb lesz.

Milyen serpenyőt használjak a palacsintasütéshez?

A legjobb választás a teflonos vagy a palacsintasütésre kifejlesztett serpenyő. Ezek a serpenyők nem ragadnak, így könnyebb rajtuk a palacsinta sütése.

Hogyan tudom finomabbá tenni a palacsintát?

A palacsinta ízét a tésztába kevert fűszerek is gazdagíthatják. Próbálkozhatsz például:

  • vaníliás cukor hozzáadásával az édes íz fokozására.
  • reszelt citromhéjjal a frissesség kedvéért.
  • egy csipet fahéjjal a különleges, meleg aromáért.
  • kakaóporral a csokoládé ízű palacsinta készítéséhez.

Sós palacsinta esetén pedig:

  • reszelt sajttal vagy
  • apróra vágott zöld fűszerekkel (például snidling, petrezselyem) is ízesítheted a tésztát.

Remélem, sikerült felidézned a nagyi palacsintájának ízét és illatát ezzel a recepttel. Mostmár elkészítheted te is a saját konyhádban, és felejthetetlen élményt nyújthatsz családodnak és barátaidnak!

Ha szívesen ennél egy igazán finom sajtos-tejfölös lángost is profi módon elkészítve:

Sajtos tejfölös lángos – Profi pékek trükkjei