A hamburgert a legtöbben imádjuk, de nem mindegy, hogy milyen receptet követünk. Ez a legjobb hamburger recept, amit valaha próbáltam! Garantáltan a kedvenceddé válik, ha szereted a pikáns ízeket és a szaftos, ízletes húspogácsát. Az ízharmónia, ami ebben a hamburgerben van felejthetetlen!
Hozzávalók:
- 4 db hamburger zsemle
- 800 g marhahús
- 4 db bacon szalonna
- Gorgonzola sajt
- 2 db lilahagyma
- Koktélparadicsom
- Fokhagyma
- 1 ek méz
- 2 ek magos mustár
- 4 ek majonéz
- Jégsaláta vagy madársaláta
- Só
- Bors
- Cukor
- Vaj
- Balzsamecet
Elkészítés:
- A lilahagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük vékony fél karikákra, és egy serpenyőben kevés vajon kezdjük el sütni. Adjunk hozzá pici sót, cukrot és balzsamecetet, majd süssük, amíg be nem sűrűsödik.
- A bacon szalonnákat kevés olajon süssük ropogósra.
- A koktélparadicsomokat vékony karikákra vágjuk.
- Készítsük el a mézes mustáros szószt: egy tálba tegyünk két kanál magos mustárt, és keverjünk hozzá fele ennyi mézet. Ízesítsük csipet sóval, borssal és egy kevés reszelt fokhagymával.
- A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és formázzunk belőle húspogácsákat.
- A zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat alaposan megvajazzuk, és serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket. Majd tekerjük be egy enyhén nedves konyharuhába, hogy kellően porhanyós és meleg maradjon.
- A húspogácsákat forró serpenyőben kevés olajon süssük meg mindkét oldalán, amíg kérget nem kapnak. Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig süssük tovább, hogy a belseje is kellőképpen átsüljön.
- Összeállítás: A hamburger zsemle alját kenjük meg majonézzel, majd helyezzük rá a hamburger húst, a szalonnát, a gorgonzola sajtot, a balzsamcetes hagymát, a koktélparadicsomot és a jégsalátát vagy madársalátát. Gazdagon locsoljuk meg a mézes mustáros szósszal, és tegyük rá a zsemle tetejét.
Tippek

- A húspogácsák még ízletesebbek lesznek, ha grillezve sütjük őket.
- A hamburgert tálalhatjuk sült krumplival, coleslaw-val vagy friss salátával.
Gyakori kérdések:
- Milyen marhahúst használjak a hamburgerhez?
A legjobb, ha friss darált marhahúst használunk, minimum 80%-os zsírtartalommal.
- Mennyi ideig süssem a húspogácsát?
A sütési idő a húspogácsa vastagságától függően változhat. A lényeg, hogy a húspogácsa kívül ropogós kérget kapjon, belül pedig szaftos maradjon.
- Mivel helyettesíthetem a gorgonzola sajtot?
A gorgonzola sajt helyett használhatunk cheddar sajtot, kék sajtot, vagy akár kecskesajtot is.
- Mit tálalhatok a hamburger mellé?
A hamburgert tálalhatjuk sült krumplival, coleslaw-val, friss salátával, vagy akár nachos-sal is.
Ez a legjobb hamburger recept garantáltan sikert arat majd a családod és a barátaid körében. Próbáld ki te is, és ízleld meg a különbséget!
Ha egy nagyon finom csípős hamburgert is kipróbálnál itt egy brutálisan jó recept: Chili hamburger – Extrém ízrobbanás