Legjobb hamburger recept – Amilyet még soha nem ettél!

legjobb-hamburger-recept

A hamburgert a legtöbben imádjuk, de nem mindegy, hogy milyen receptet követünk. Ez a legjobb hamburger recept, amit valaha próbáltam! Garantáltan a kedvenceddé válik, ha szereted a pikáns ízeket és a szaftos, ízletes húspogácsát. Az ízharmónia, ami ebben a hamburgerben van felejthetetlen!

Hozzávalók:

  • 4 db hamburger zsemle
  • 800 g marhahús
  • 4 db bacon szalonna
  • Gorgonzola sajt
  • 2 db lilahagyma
  • Koktélparadicsom
  • Fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 2 ek magos mustár
  • 4 ek majonéz
  • Jégsaláta vagy madársaláta
  • Bors
  • Cukor
  • Vaj
  • Balzsamecet

Elkészítés:

  1. A lilahagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük vékony fél karikákra, és egy serpenyőben kevés vajon kezdjük el sütni. Adjunk hozzá pici sót, cukrot és balzsamecetet, majd süssük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A bacon szalonnákat kevés olajon süssük ropogósra.
  3. A koktélparadicsomokat vékony karikákra vágjuk.
  4. Készítsük el a mézes mustáros szószt: egy tálba tegyünk két kanál magos mustárt, és keverjünk hozzá fele ennyi mézet. Ízesítsük csipet sóval, borssal és egy kevés reszelt fokhagymával.
  5. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és formázzunk belőle húspogácsákat.
  6. A zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat alaposan megvajazzuk, és serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket. Majd tekerjük be egy enyhén nedves konyharuhába, hogy kellően porhanyós és meleg maradjon.
  7. A húspogácsákat forró serpenyőben kevés olajon süssük meg mindkét oldalán, amíg kérget nem kapnak. Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig süssük tovább, hogy a belseje is kellőképpen átsüljön.
  8. Összeállítás: A hamburger zsemle alját kenjük meg majonézzel, majd helyezzük rá a hamburger húst, a szalonnát, a gorgonzola sajtot, a balzsamcetes hagymát, a koktélparadicsomot és a jégsalátát vagy madársalátát. Gazdagon locsoljuk meg a mézes mustáros szósszal, és tegyük rá a zsemle tetejét.

Tippek

Legjobb-hamburger-recept
Legjobb hamburger recept
  • A húspogácsák még ízletesebbek lesznek, ha grillezve sütjük őket.
  • A hamburgert tálalhatjuk sült krumplival, coleslaw-val vagy friss salátával.

Gyakori kérdések:

  • Milyen marhahúst használjak a hamburgerhez?

A legjobb, ha friss darált marhahúst használunk, minimum 80%-os zsírtartalommal.

  • Mennyi ideig süssem a húspogácsát?

A sütési idő a húspogácsa vastagságától függően változhat. A lényeg, hogy a húspogácsa kívül ropogós kérget kapjon, belül pedig szaftos maradjon.

  • Mivel helyettesíthetem a gorgonzola sajtot?

A gorgonzola sajt helyett használhatunk cheddar sajtot, kék sajtot, vagy akár kecskesajtot is.

  • Mit tálalhatok a hamburger mellé?

A hamburgert tálalhatjuk sült krumplival, coleslaw-val, friss salátával, vagy akár nachos-sal is.

Ez a legjobb hamburger recept garantáltan sikert arat majd a családod és a barátaid körében. Próbáld ki te is, és ízleld meg a különbséget!

Ha egy nagyon finom csípős hamburgert is kipróbálnál itt egy brutálisan jó recept: Chili hamburger – Extrém ízrobbanás